

TSDS ESC Coordinator Training March 21, 2023 – March 22, 2023

Presented by the Texas Education Agency Customer Relationship Management & Data Standards Department

Meeting Agenda – March 21, 2023

Time	Session	Presenter
8:30 a.m. (15 mins)	Welcome and Introductions	Terri Hanson Leanne Simons
8:45 a.m. (15 mins)	Legislative Updates	Leanne Simons
9:00 a.m. (15 mins)	Special Education Legislative Updates	Justin Porter Kristin McGuire
9:15 a.m. (90 mins)	PEIMS	Candice DeSantis Kathy Adaky Melissa Witcher Program Area: Brian Doran Hank Weikert Monica Martinez Idalia Ibanez
10:45 a.m. (15 mins)	Break	
11:00 a.m. (10 mins)	Census Block Group Tools	John Reese
11:10 a.m. (10 mins)	Unique ID	John Reese
11:20 a.m. (20 mins)	Residential Facility Tracker	Kathy Adaky
11:40 a.m. (90 mins)	Lunch	
1:10 p.m. (20 mins)	Class Roster	Ed Linden Program Area: Lyra Swinney
1:30 p.m. (45 mins)	Student Attendance Accounting Handbook	Joe Herrera



TSDS ESC Coordinator Training March 21, 2023 – March 22, 2023

Presented by the Texas Education Agency Customer Relationship Management & Data Standards Department

Time	Session	Presenter
2:15 p.m. (45 mins)	Early Childhood Data Submission	Ed Linden Program Area: Rebecca Matz
3:00 p.m. (10 mins)	Break	
3:10 p.m. (25 mins)	Special Education Language Acquisition	Connor Briggs Program Area: Emily Robinson
3:35 p.m. (30 mins)	Additional Days School Year Program	Brian Doran
4:05 p.m.	Day 1 Session Ends	

Meeting Agenda – March 22, 2023

Time	Session	Presenter
8:30 a.m. (120 mins)	TSDS Upgrade Project	Scott Johnson
10:30 a.m. (15 mins)	Break	
10:45 a.m. (45 mins)	Child Find	Connor Briggs Program Area: Zane Wubbena
11:30 a.m. (90 mins)	Lunch	
1:00 p.m. (30 mins)	McKinney-Vento Students	Jordan Brown
1:30 p.m. (30 mins)	Highly Mobile & At-Risk Students	LaTrenda Watson
2:00 p.m. (30 mins)	Military Connected Students	Jimmy Bowser
2:30 p.m. (20 mins)	Questions	All



TSDS ESC Coordinator Training March 21, 2023 – March 22, 2023

Presented by the Texas Education Agency Customer Relationship Management & Data Standards Department

Time	Session	Presenter
2:50 p.m.	Day 2 Online Webinar Ends	
2:50 p.m. (10 mins)	Break	
3:00 p.m. (60 mins)	ESC Collaboration Time	All
4:00 p.m.	Day 2 Session Ends	