

TSDS ESC Coordinator Training August 1, 2023 – August 2, 2023

Presented by the Texas Education Agency Customer Relationship Management & Data Standards Department

Meeting Agenda – August 1, 2023

Time	Session	Presenter
8:30 a.m. (30 mins)	Welcome and Introductions	Terri Hanson Leanne Simons Scott Johnson
9:00 a.m. (60 mins)	Legislative Updates	Leanne Simons Jamie Muffoletto
10:00 a.m. (20 mins)	Break	
10:20 a.m. (80 mins)	PEIMS	Candice DeSantis Kathy Adaky Melissa Witcher Program Area:
11:40 a.m. (90 mins)	Lunch	
1:10 p.m. (30 mins)	Child Find	Connor Briggs Program Area: Zane Wubbena
1:40 p.m. (20 mins)	Early Childhood Data System	Ed Linden Program Area: Rebecca Matz
2:00 p.m. (30 mins)	English Learners Division	Julie Lara Xochitl Rocha
	Census Block Group Tools	John Reese
As time allows	Components Not Covered Questions	Ed Linden John Reese Kathy Adaky
2:30 p.m. (20 mins)	Break	
2:50 p.m. (30 mins)	Additional Days School Year Program	Brian Doran



TSDS ESC Coordinator Training August 1, 2023 – August 2, 2023

Presented by the Texas Education Agency Customer Relationship Management & Data Standards Department

Time	Session	Presenter
3:20 p.m. (60 mins)	Student Attendance Accounting Handbook	Joe Herrera
4:20 p.m.	Day 1 Session Ends	

Meeting Agenda – August 2, 2023

Time	Session	Presenter
8:30 a.m. (180 mins)	TSDS Upgrade Project (will include a break)	
11:30 a.m. (90 mins)	Lunch	
1:00 p.m. (60 mins)	Ed-Fi Panel Discussion	
2:00 p.m. (30 mins)	TEA Panel Discussion/Questions	
2:30 p.m.	Day 2 Session Ends	