

TSDS ESC Coordinator Training April 2, 2025 – April 3, 2025

Presented by the Texas Education Agency Customer Relationship Management & Data Standards Department

Meeting Agenda - Wednesday, April 2, 2025

Time	Session	Presenter
8:30 a.m. (15 minutes)	Welcome and Introductions	Terri Hanson Scott Johnson Leanne Simons
8:45 a.m. (45 minutes)	TSDS Closed Collections	Kathy Adaky Connor Briggs Naomi Davis Candice DeSantis Ed Linden
9:30 a.m. (60 minutes)	TSDS Core Open Collections	Kathy Adaky Connor Briggs Naomi Davis Ed Linden Deborah Deberry Shabana Momin Program Areas: ECDS PK Magali Farooqi Rebecca Matz SELA Emily Heise
10:30 a.m. (10 minutes)	Break	
10:40 a.m. (60 minutes)	TSDS Core Open Collections, Continued	Deborah Deberry Shabana Momin
11:40 a.m. (90 minutes)	Lunch	



TSDS ESC Coordinator Training April 2, 2025 – April 3, 2025

Presented by the Texas Education Agency Customer Relationship Management & Data Standards Department

Time	Session	Presenter
1:10 p.m. (60 minutes)	TSDS PEIMS Open Collections	Kathy Adaky Naomi Davis Candice DeSantis John Johnston Sue Pike Deborah DeBerry Shabana Momin Program Area: Accelerated Instruction Alicia Garcia Colby Self
2:10 p.m. (10 minutes)	Break	
2:20 p.m. (60 minutes)	TSDS PEIMS Open Collections, Continued	Deborah Deberry Shabana Momin
3:20 p.m. (15 minutes)	Granular Attendance and Enrollment Tracking	Terri Hanson
3:35 p.m. (30 minutes)	Questions	All
4:05 p.m.	End of Day 1	

Meeting Agenda - Thursday, April 3, 2025

Time	Session	Presenter
8:30 a.m. (15 minutes)	Legislative Updates	Jamie Muffoletto Leanne Simons
8:45 a.m. (15 minutes)	SPED Legislative Updates	Program Area:
9:00 a.m. (60 minutes)	Data Standards Changes	Jamie Muffoletto



TSDS ESC Coordinator Training April 2, 2025 – April 3, 2025

Presented by the Texas Education Agency Customer Relationship Management & Data Standards Department

Time	Session	Presenter
10:00 a.m. (10 minutes)	Break	
10:10 a.m. (60 minutes)	New – Special Education Data System Summer Submission	Naomi Davis Jamie Muffoletto Program Area: Donna Holmes Jeremy McCaig Zane Wubbena
11:10 a.m. (90 minutes)	Lunch	
12:40 p.m. (120 minutes)	 Leaver Changes Leaver Documentation Moving Leavers and Graduates to PEIMS Summer and Extended Year Submissions On-Time Federal Reporting Leaver Reconciliation Process 	Jamie Muffoletto Program Area: Linda Roska
2:40 p.m. (30 minutes)	Questions	All
3:10 p.m.	End of Day 2	