

TSDS ESC Coordinator Training July 29, 2025 – July 30, 2025

Presented by the Texas Education Agency Customer Relationship Management & Data Standards Department

Meeting Agenda – Tuesday, July 29, 2025

Time	Session	Presenter
8:30-8:45 a.m. (15 minutes)	Welcome and Introductions	Terri Hanson Leanne Simons Scott Johnson
8:45-9:30 a.m. (45 minutes)	Legislative Updates	Leanne Simons
9:30-11:00 a.m. (90 minutes)	Special Education Data System Summer Submission	Naomi Davis Donna Pruitt Jamie Muffoletto
		Program Area: Donna Holmes Jeremy McCaig Zane Wubbena
11:00-11:15 a.m. (15 minutes)	Texas Records Exchange Application	James Maness
11:15 a.m 12:45 p.m. (90 minutes)	Lunch	
12:45-1:00 p.m.	Sentinel Behavior Threat Assessment	Lance Malburg
1:00-2:00 p.m. (60 minutes)	Texas Education Data Standards Changes	Jamie Muffoletto
2:00-3:00 p.m. (60 minutes)	Changes to the Texas Education Data Standards Following Year One of the TSDS Upgrade	Jamie Muffoletto
3:00-3:15 p.m. (15 minutes)	Break	
3:15-3:45 p.m. (30 minutes)	PEIMS Submissions	Candice DeSantis Kathy Adaky Melissa Witcher Naomi Davis



TSDS ESC Coordinator Training July 29, 2025 – July 30, 2025

Presented by the Texas Education Agency Customer Relationship Management & Data Standards Department

Time	Session	Presenter
		Ed Linden
3:45-4:15 p.m. (30 minutes)	Core Collections / DMC	Connor Briggs
		Kathy Adaky
		Naomi Davis
		Donna Pruitt
4:15-4:35 p.m.	Next Year Setup	
(20 mins)		Deborah Deberry
4:35 p.m.	End of Day 1	

Meeting Agenda – Wednesday, July 30, 2025

Time	Session	Presenter
8:30-9:30 a.m. (60 minutes)	Student Attendance Accounting Handbook Updates	Joe Herrera
9:30-10:15 a.m. (45 minutes)	Leavers and Graduates in Summer and Extended Year Data Standards Changes	Jamie Muffoletto
10:15-10:30 a.m. (15 minutes)	Break	
10:30-11:15 a.m. (45 minutes)	Leavers and Graduates in Summer and Extended Year Application and Report Changes	Candice DeSantis Kathy Adaky Melissa Witcher Naomi Davis
11:15-11:45 a.m. (30 minutes)	Leavers and Graduates in Summer and Extended Year Pulling it All Together	Candice DeSantis Kathy Adaky Melissa Witcher Naomi Davis Jamie Muffoletto
11:45 a.m 12:00 p.m. (15 minutes)	Questions	All
12:00	End of Day 2	