

# TSDS Vendor Training July 31, 2025

### Presented by the Texas Education Agency Customer Relationship Management & Data Standards Department

## Meeting Agenda – Thursday, July 31, 2025

Time	Session	Presenter
8:30 a.m. (15 minutes)	Welcome and Introductions	Terri Hanson Leanne Simons Scott Johnson
8:45 a.m. (45 minutes)	Legislative Updates	Leanne Simons
9:30 a.m. (45 minutes)	Special Education Data System Summer Submission	Naomi Davis Donna Pruitt Jamie Muffoletto
10:15 a.m. (10 minutes)	Break	
10:25 a.m. (45 minutes)	Texas Education Data Standards Changes	Jamie Muffoletto
11:10 a.m. (45 minutes)	Changes to the Texas Education Data Standards Following Year One of the TSDS Upgrade	Jamie Muffoletto
11:55 a.m. (65 minutes)	Lunch	
1:00 p.m. (20 minutes)	PEIMS Submissions	Candice DeSantis Kathy Adaky Melissa Witcher Naomi Davis
1:20 p.m. (20 minutes)	Core Collections	Ed Linden Connor Briggs Kathy Adaky Naomi Davis Donna Pruitt
1:40 p.m. (50 minutes)	Leavers and Graduates in Summer and Extended Year	Candice DeSantis Kathy Adaky Melissa Witcher Naomi Davis Jamie Muffoletto
2:30 p.m. (10 minutes)	Break	



# TSDS Vendor Training July 31, 2025

#### Presented by the Texas Education Agency Customer Relationship Management & Data Standards Department

Time	Session	Presenter
2:40 p.m. (60 minutes)	Technical Session	Connor Briggs
3:40 p.m. (15 minutes)	Questions	
3:55 p.m.	End of Day	