

### Presented by the Texas Education Agency Information Technology Services Business Management Division

# This training will be held via Webinar only.

Meeting Agenda – July 21, 2020

8:30 a.m.	Welcome and Introductions	Terri Hanson
(30 mins)		
9:00 a.m.	COVID-19	Amy Copeland
(1hr 30 min)	• 2020-2021 Attendance	Justin Jons
	• 2020-2021 Crisis Codes	David Marx
	<ul> <li>2019-2020 Extended Year – Service IDs</li> </ul>	Nora Rainey
		Jamie Muffoletto
10:30 a.m.	BREAK	
(15 mins)		
10:45 a.m.	PE Minutes Additional Guidance/TEA Curriculum Update	Jessica Snyder
(30 mins)		
11:15 a.m.	HB 3 – Industry Certification Exam Fees & Vendor Reporting	Ryan Merritt
(30 mins)		Avery Barrera
		Tracy Johnson
		Leanne Simons
11:45 a.m.	LUNCH	
(1hr 30		
mins)		
1:15 p.m.	Special Education Paraprofessional Reporting	Stephanie Sharp
(30 mins)		
		Program Support:
		Tammy Pearcy
1:45 p.m.	Code Table Updates	Letty Ollervidez
(15 mins)		
2:00 p.m.	Business Rule Updates	Stephanie Sharp
(15 mins)		
2:15 p.m.	BREAK	
(15 mins)		
2:30 p.m.	Teacher Incentive Allotment (TIA) Guidance for PEIMS Coding	Lyra Swinney
(30 mins)		Jamie Muffoletto
-		
3:00 p.m.	TREx Updates	Letty Ollervidez
(30 mins)		
3:30 p.m.	Alternative Language Program	Carlene Thomas
(30 mins)		
4:00 p.m.	Day 1 Session Ends	



## ESC TSDS Coordinator Training July 21, 2020 – July 22, 2020

#### Presented by the Texas Education Agency Information Technology Services Business Management Division

## This meeting will be held via Webinar only.

Meeting Agenda – July 22, 2020

8:30 a.m.	TSDS Updates	John Reese
	•	
(1hr 30 mins)	Unique ID	Connor Briggs
	Delete Utility	Ed Linden
	Core	Kathy Adaky
	SPPI-14	Candice DeSantis
	<ul> <li>Early Childhood Data System (ECDS)</li> </ul>	
	Residential Facility (RF) Tracker	
	Class Roster	
	••••••	
	Census Block Group	
40.00	PEIMS	
10:00 a.m.	BREAK	
(15 mins)		
10:15 a.m.	HB 548 Special Education Language Acquisition	Connor Briggs
(45 mins)		
		Program Support:
		Tammy Pearcy
		Steven Prater
		Emily Robinson
11:00 a.m.	PEIMS	Kathy Adaky
(1 hour)	HB 548 - Truancy	Candice DeSantis
( ,	HB 3 - Additional Days School Year	
	<ul> <li>CTE Auto-Calculation – Reports Focus</li> </ul>	Program Support:
	• CTE Auto-Calculation – Reports Focus	Brian Doran
12:00 a.m.	LUNCH	Bhan Bolan
(1hr 30 mins)		
1:30p.m.	SB 2293 Charter Waitlist Collection	Ed Linden
(45 mins)	SB 2293 Charler Waltist Conection	
(45 111115)		Drogram Support
		Program Support: Dana Moses
		Heather Mauze
		Bruce Marchand
		Melissa Giesberg
2:15 p.m.	Questions & Answers	
(1 hour)		
3:15 p.m.	Day 2 Session Ends	