

## ESC TSDS Coordinator Training July 27, 2021 – July 28, 2021

## Presented by the Texas Education Agency Information Technology Meeting Agenda – July 27, 2021

8:00 a.m.	Registration	
8:30 a.m. –	Welcome and Introductions	Terri Hanson
8:45 a.m.		Leanne Simons
(15 mins)		
8:45 a.m. –	Legislative Updates	Terri Hanson
9:00 a.m.		Leanne Simons
(15 mins)		
9:00 a.m. –	ODS 3.x	Terri Hanson
10:00 a.m.		Leanne Simons
(60 mins)		Scott Johnson
		Jamie Muffoletto
10:00 a.m. –	BREAK	
10:15 a.m.		
(15 mins)		
10:15 a.m. –	Financial Compliance	Justin Jons
10:45 a.m.		David Marx
(30 mins)		
10:45 a.m. –	Student Attendance Accounting Handbook Updates	Joe Herrera
11:30 a.m.		
(45 mins)		
11:30 a.m. –	LUNCH	
12:30 p.m.		
(60 mins)		
12:30 p.m. –	Early Childhood Data Collection	Ed Linden
12:45 p.m.		
(15 mins)		Program Support:
		Scott Bodnar
		Natalie Flores
		Sylina Valdez
12.45	Charter Cabaal Maidiat	Rachel Robinson
12:45 p.m. –	Charter School Waitlist	Ed Linden
1:00 p.m.		Dreamon Summarts
(15 mins)		Program Support: Dana Moses
		Bruce Marchand
1:00 p m	Census Block Tools	Ed Linden
1:00 p.m. – 1:15 p.m.		
(15 mins)		

1:15 p.m. –	School Level Poverty Project	Terri Hanson
1:30 p.m.		
(15 mins)		
1:30 p.m. –	Unique ID	John Reese
2:00 p.m.		
(30 mins)		
2:00 p.m. –	BREAK	
2:15 p.m.		
(15 mins)		
2:15 p.m. –	Special Education Language Acquisition	Connor Briggs
2:30 p.m.		
(15 mins)		
2:30 p.m. –	State Performance Plan Indicator (SPPI) 14	Connor Briggs
2:45 p.m.		
(15 mins)		
2:45 p.m. –	Child Find	Connor Briggs
3:30 p.m.		
(45 mins)		Program Support:
		Tammy Pearcy
		Zane Wubbena
3:30 p.m.	Day 1 Session Ends	



## ESC TSDS Coordinator Training July 27, 2021 – July 28, 2021

## Presented by the Texas Education Agency Information Technology

Meeting Agenda – July 28, 2021

8:30 a.m.–	PEIMS	Candice DeSantis
10:00 a.m.		Kathy Adaky
(90 mins)		Jamie Muffoletto
10:00 a.m. –	Pandemic Electronic Benefits Transfer (P-EBT) Project	Leanne Simons
10:30 a.m.		
(30 mins)		
10:30 a.m. –	Break	
10:45 a.m.		
(15 mins)		
10:45 a.m. –	Financial Aid Application Requirement for High School Graduation	Josie Brunner
11:15 a.m.		
(30 mins)		
11:15 a.m. –	Texas Records Exchange	Leticia Ollervidez
11:30 a.m.		
(15 mins)		
11:30 a.m. –	LUNCH	
12:30 p.m.		
(60 mins)		
12:30 p.m. –	Class Roster	Ed Linden
1:00 p.m.		
(30 mins)		Program Support:
		Grace Wu
		Lyra Swinney
1:00 p.m. –	Residential Facility (RF) Tracker	Kathy Adaky
1:15 p.m.		
(15 mins)		
1:15 p.m. –	TSDS Release Schedule	Candice DeSantis
1:30 p.m.		
(15 mins)		
1:30 p.m. –	Questions	
2:30 p.m.		
(60 mins)		
2:30 p.m.	Day 2 Session Ends	